Ki emlékszik a régi szép időkre, amikor még szabadon, reklámok nélkül facebookozhattunk? Nem mostanában volt ez, de azért a számos hirdetés ellenére vannak még olyan területek, ahol nem zavarnak minket a különböző promóciók.

Ilyen rész például a Messenger is, ahol szintén futnak hirdetések, de az egyes üzenetváltásokon belül nincs reklám, legalábbis eddig nem volt. Azonban ez megváltozhat a közeljövőben. A Facebook ugyanis nemrégiben szabadalmaztatta, hogy a privát beszélgetéseken belül is megjelenhessenek reklámok.

Hamarosan csetelés közben is reklámokba futhatsz 1

Hamarosan csetelés közben is reklámokba futhatsz 1

A képek tanulsága alapján a reklámokat közvetlenül a felhasználóknak címeznék, megfigyelve az egyes beszélgetéseket és a tartózkodási helyet is felhasználva a különböző ajánlatok megjelenítéséhez.

A Facebook már 2015-ben benyújtotta a szabadalmi hivatalnak terveit, azonban csak idén májusban fogadták el azt. A reklámok egy olyan plug-in segítségével jelennének meg a mobilalkalmazásban, melyekkel például beszélgetőpartnereinkkel is játszhatunk.

Az újítástól tartókat megnyugtathatja az a tény, hogy a cég számos újítást szabadalmaztatott már, de közel sem vetett be mindent. “Ezeket nem szabad a jövőbeli terveinknek tekinteni” – közölte a Facebook szóvivője. “Nincsenek olyan hirdetési terveink, melyek az emberek kommunikációját megtörik.”

Csak remélni tudjuk, hogy tartják majd a szavukat, és nem áraszt el minket a cégóriás még több reklámmal.