Több nagy dobással is készül az év második felére a Samsung. A dél-koreai cég ezúttal a prémium mobilokra fekteti a hangsúlyt, főként a Galaxy Note 10-re és az összecsukhatós Galaxy Foldra koncentrálva.

Azonban úgy tűnik, a Samsung legújabb telefonjait eddig nem feltétlenül övezi kitörő öröm és jókedv. A Foldot és annak hányatott sorsát ismerjük, azonban most a Note 10 egyik kiegészítője árult el egy olyan tulajdonságot, melynek sokak nem fognak örülni.

https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/g8VSW_xMoFdhxH9Y9crHgGwpN5k=/0x0:1200x800/920x613/filters:focal(504x304:696x496):format(webp)/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_image/image/64891753/dongle.0.png

Mindössze egyetlen, aprócska kábelről van szó, azonban ebből is eddig nem ismert információkra lehet következtetni. A Samsungtól kiszivárgott ugyanis egy kép egy USB-C – 3,5 mm-es csatlakozó átalakítóról. Ezzel az Apple és a Google után a koreaiak is beállnak a nagy gyártók sorába, és az augusztus 7-én megjelenő mobiljukat már a klasszikus fejhallgató-bemenet nélkül gyártják.

Abban az esetben, ha az átalakító elveszne, és továbbra is egy vezetéken keresztül szeretné a jövőbeli tulajdonos hallgatni zenéit, akkor várhatóan 9 és 12 dollár (2600 és 3500 forint) közötti árat kell fizetnie a tartalék darabért.

Azzal, hogy a nagy gyártók közül a Samsung is beállt az új vonalba, valószínűleg csak idő kérdése, hogy mikor tűnik el végleg telefonjainkról ez a bemélyedés. Nagyon sajnálni fogjuk, ha ez tényleg bekövetkezik, de nem sokat tehetünk a fejlődés ellen, még ha az látszólag nem is mindig a jó irányba halad.