Nem tudni, miért jutott eszébe Paul Klingernek, hogy megalkossa a világ legkisebb méretű laptopját, azonban ő megtette. Alapként a világ egyik legismertebb hordozható számítógépe, a Lenovo ThinkPad szolgált, innen a ThinkTiny név is. (A Tiny aprót jelent.)

A miniatűr kütyü lekoppintotta nagy testvére ismertetőjegyeit: a billentyűzet közepén a piros kurzorvezérlő gomb és a sarokban világító vörös led is megtalálható a gyufásdoboz méretű eszközön.

A laptop kapott egy 128 x 64 pixel felbontású OLED kijelzőt, melyen olyan klasszikus játékokat élvezhetünk, mint a Tetris vagy a régi Nokiákról ismert Snake. Mindezt a kurzorvezérlő gombbal tudjuk irányítani, mely itt most joystickként funkcionál.

A miniatűr laptop nem eladó, több okból sem. Egyrészt, a formavilágot és magát a kütyü nevét is egyértelműen a Lenovo terméke ihlette, és az esetleges árusítás jogi következményekkel járna. Másfelől, annak ellenére, hogy maga a szerkezet igen apró, az elkészítése hosszadalmas, bonyolult feladat volt. A programozás mellett össze is kellett szerelni a 3D-s nyomtatással készült alkotóelemeket.

Paul azonban jó fej volt, és a programkódokat a tervrajzokkal együtt feltöltötte a netre. A kódok segítségével egy apró asztali számítógépet is összerakhatunk, ha az jobban tetszik.