2015-ben jelent meg Robert Eggers sikerfilmje, A boszorkány (angolul The Witch), ami üdítő mesterműként sorolta hátra az év összes horrorját. Valódi hangulat és stílus jellemezte minden képkockáját, olcsó vérengzés helyett az ember fejébe mászott, és ott ültette el a nehéz gondolatok magjait.

Ezért várják sokan tűkön ülve a rendező következő alkotását, a fekete-fehérben, 35 mm-es filmre (a szokásosnál szűkebb képarányú) forgatott The Lighthouse-t. Az előzetest látva klasszikus művészfilmes eszközökkel operáló, sötét, fullasztóan nyomasztó történetre kell felkészülnünk.

Két ismert hollywoodi sztár, Robert Pattinson és Willem Dafoe csillogtatja meg színészi tudását, az 1890-es években játszódó történet helyszíne egy kis, eldugott sziget, ahová a sors összezárja a Dafoe által megformált, idő koptatta, karcos öreget és a Pattinson által alakított fiatal férfit. Mindketten gyanakvóak, és mindkettőjüknek vannak titkai, a viharos szél pedig hatalmas hullámok mellett tudatot elborító őrületet is hoz.

A The Lighthouse idén októberben fog debütálni a külföldi mozikban.