Régóta foglalkoztatja az emberiséget, hogy lehet-e ehhez hasonló élet másik bolygókon. Sokáig úgy tartották – egy hibás fordítás nyomán – hogy a Mars ilyen hely. A Naptól számított negyedik bolygón azonban jelen tudásunk szerint legfeljebb egyszerűbb élőlényekre bukkanhatunk, mondjuk mikroorganizmusokra. Számos film foglalkozik azzal a témával, hogy talán van esély arra, hogy élhető körülményeket teremtsünk a Marson. Ez azonban elég nehéz volna, hiszen a légkörének 95%-a szén-dioxid, oxigén és víz csak roppant kis mértékben fellelhető rajta.

Ilyen lenne, ha a betennénk a lábunkat a Marsra 1
Ilyen lenne, ha a betennénk a lábunkat a Marsra 2

Ilyen lenne, ha a betennénk a lábunkat a Marsra

Ilyen lenne, ha a betennénk a lábunkat a Marsra

Ilyen lenne, ha a betennénk a lábunkat a Marsra 9
Ilyen lenne, ha a betennénk a lábunkat a Marsra 10
Ilyen lenne, ha a betennénk a lábunkat a Marsra 11
Ilyen lenne, ha a betennénk a lábunkat a Marsra 12
Ilyen lenne, ha a betennénk a lábunkat a Marsra 13
Ilyen lenne, ha a betennénk a lábunkat a Marsra 14
Fotó megosztása:

2018 február 6-án Elon Musk víziójának első lépése volt, hogy vállalata, a Space X fellőtte a Falcon Heavy űrrakétát, mely saját cseresznyepiros Tesla Roadsterét küldte a végtelen világűrbe. Egyesek szerint csak méregdrága marketingfogás, mások bosszankodnak az újabb szemét miatt, mellyel már nem csak a Földet szennyezzünk, hanem a Naprendszert is. Ahhoz azonban kétség sem fér, hogy az égre nézve már sokakban ott a tudat: ismerünk majd egy újabb apró szeletet az űrből – melyet élőben nézhettünk – és valahol ott lebeg egy autó a semmiben, amiből egy asztronauta – vagyis Starman – könyököl ki vagányul miközben a rádióból a Space Oddity szól David Bowie-tól.

Ilyen lenne, ha a betennénk a lábunkat a Marsra 15

Andrei Lacatusu, a román grafikus képzelte el, hogy mi történne, ha bekövetkezne a lelhetetlen. Tehát egyben odaérne a Marsra nagyjából 2062-re a Tesla Roadster és Starman. Az autóban számos apróságot szállítottak, de női fehérnemű, borosüveg és cigaretta aligha lehetett a csomagtartóban. Ezeket hanyagul széthagyva ábrázolja a Mars felszínén. Elképzelése szerint épp úgy, mint a Földet, az új bolygót se tudnánk sokáig rendben tartani.

Ilyen lenne, ha a betennénk a lábunkat a Marsra 16