Komoly kis csörtét vívott egymással Floyd Mayweather és Manny Pacquiao az interneten. Utóbbi 40 évesen még mindig aktív, és a napokban győzte le váltósúlyban az addig veretlen Keith Thurmant.

A fülöp-szigeteki bokszoló 67. profi győzelmét a helyszínen tekintette meg Floyd Mayweather is. A már visszavonult 42 éves amerikai bokszoló azonban ahelyett, hogy gratulált volna Pacquiaónak, inkább ócsárolni kezdte. Kettejük történetét egy 2015-ös meccs köti össze, amikor – az akkori bokszvilág két legjobbjaként – megmérkőztek egymással. Azt a meccset Mayweather nyerte.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

I find it real ironic how every time Pacquiao’s name is brought up in the media, my name is always attached to it. This man’s entire legacy and career has been built off its association with my name and it’s about time you all stop using my brand for clout chasing and clickbait and let that man’s name hold weight of its own. For years, all you heard was that ” Floyd is afraid of Manny Pacquiao”. But what’s funny is, when we finally fought, I won so easily that everyone had to eat their words! All of the so called boxing experts, critics and jealous American “fan base” either went mute and ran for cover or made every excuse in the world as to why I should give Manny Pacquiao a rematch. My take on all this bullshit is that y’all are just upset that I broke Rocky Marciano’s record and hate the fact that a Black, high school dropout outsmarted you all by beating all odds and retiring undefeated while maintaining all my faculties simply by making smart choices and even smarter investments. Ultimately, I will always have the last laugh!

Floyd Mayweather (@floydmayweather) által megosztott bejegyzés, Júl 23., 2019, időpont: 5:23 (PDT időzóna szerint)

“Ironikus, hogy minden egyes alkalommal, amikor Pacquiao neve felbukkan a médiában, az én nevem is mindig ott szerepel” – írta a kitett kép alá az amerikai. “Ennek a férfinak az egész karrierje az én nevemmel történő összekapcsolásra épül. Itt az ideje, hogy mindenki leálljon a márkám használatával, és hagyjuk, hogy a saját nevével boldoguljon.”

Mayweathernek ez sem volt elég, tovább mondta a magáét a 67 győzelemmel és mindössze két vereséggel bíró sportolóról. Azt is megemlítette, hogy bőrszíne miatt nem szeretik az amerikaiak, miközben ez inkább a viselkedésének köszönhető.

Pacquiao nem hagyta a dolgokat válasz nélkül. “Eljöttél a meccsemre, és az én nevemet használod a posztodban, de közben én lennék, aki próbál a figyelem középpontjában maradni? Ha újra szeretnéd ezt elérni… #MayPac2” – utalt a fülöp-szigeteki egy visszavágóra a hashtaggel.

Mayweather is válaszolt, egy második Instagram-poszttal, amelyben a pénzével kérkedett.

“Több pénz keresek, mint te, legyőztelek, majd leszerződtem veled!” – írta az amerikai utalva arra, hogy a két bokszoló promóciós cégének közös a tulajdonosa. “Csak azért voltam ott, hogy figyeljek rád, alkalmazottam, mint ahogy minden főnök tenné.”

“Bocsánat Floyd, de a neved egyetlen szerződésemen sincs rajta” – válaszolt Pacquiao.

Legutóbbi összecsapásukkor mindketten rengeteg pénzt keresnek, és valószínűleg egy második meccs is hasonlóan jövedelmező lenne. Vajon összecsapnak még egyszer, és ez már egy előre megbeszélt figyelemfelkeltés, vagy egyszerűen csak egymás bajszát húzgálják a közösségi médiában?