Jó magyar háznál nincs hétvége húsleves nélkül. A régi receptek mindig működnek, de az emlékünkben élő ízvilágot nem mindig sikerül előcsalni. Mi lehet a megoldás? Mondjuk egyre jobb szakáccsá válhatunk, vagy ha telitalálat lesz egy leves, hát főzzük azt az idők végezetéig.

Ezt a filozófiát követi egy bangkoki családi kifőzde, ahol immár 45 éve ugyanabban a hatalmas üstben rotyog az ázsiai “mindenegyben” leves. Arrafelé ősi módszer ez, csak a friss összetevők változnak, az alaplé a maradékkal együtt átmentődik a következő napra, és így tovább.  De ennyi időn keresztül húzni még Bangkokban is extrémnek számít.

A módszer legbizarrabb jelzője az üst körül kialakult, gyurmaszerű halom. Ez bizony nem más, mint 45 év kifröccsent levese, amiből az évtizedek során masszív fal nőt. Egészségünkre!