Ahogy szépen lassan elindulnak az európai bajnokságok új szezonjai, úgy mutatják be megújult szereléseiket a klubok. Néhányan egészen különleges módját választják a leleplezésnek, míg mások megelégednek egy fotósorozattal is.

Nem telik el úgy szezonrajt, hogy valamelyik csapat szurkolói ne borulnának ki kedvencük új viseletétől. Úgy tűnik, most a Chelsea csapatának sikerült mellényúlniuk. Az Európa-liga címvédője nemrég mutatta be idegenbeli szerelését, egy pofás kis videó kíséretében, melyben feltűnnek a klubhoz köthető sztárok is, köztük a korábbi játékos és jelenlegi edző Frank Lampard is.

Önmagában a fehér idegenbeli mezben semmi furcsaság nincs. Azonban van egy apró részlet, ami szinte elkerülhetetlen: a piros szín. Érdekes módon a fehérrel és a kékkel pont olyan összképet alkot, mintha az orosz zászlót igyekeztek volna elrejteni a tervezők a galléron, illetve az ujjak végén.

Van némi logika is a magyarázat mögött. 2003 óta az orosz milliárdos Roman Abramovics a klub tulajdonosa, ő emelte arra a szintre a fővárosi egyletet, ahol ma is áll, rengeteg pénz beleölve a projektbe. Talán az ő érdemei miatt lett éppen ilyen a mez? Valószínűleg ez sosem fog kiderülni. Az viszont gyanítható, hogy a szurkolók hamar meg fognak nyugodni, főleg, ha csapatuk jól kapja el a bajnokság rajtját. A Chelsea azonnal a vita tárgyát képező mezben kezd Manchesterben, a United ellen augusztus 11-én.