Radikálisan megújítaná az okosórák piacát az IBM. A számítógépgyártás úttörő cégéről nem hallani sokat – legalábbis termékeiket illetően -, de ez nem jelenti azt, hogy eltűntek a süllyesztőben, sőt. Most éppen a testen hordható kütyük területére törnének be egy radikális változtatással.

A Samsung Galaxy Fold bukása után nehéz elképzelni, hogy az ötlet beválik majd, de ki tudja, hogy a fejlesztők mit találtak ki. Az IBM emberei is az elterjedőben lévő összehajtható képernyőjű okostelefonok irányában gondolkodnak, azonban ők nem csak egyet hajtanának a képernyőn: akár nyolcszorosára is nőhet az eredeti kijelzőméret a hajtásoknak köszönhetően.

Újraértelmezte az okosóra fogalmát az IBM 1

Ezzel a karunkon megkaphatjuk az okostelefon, vagy akár a táblagép használatának élményét anélkül, hogy állandóan a zsebünk felé nyúljunk. Arról azonban nem szól a fáma, hogy a kis képernyők milyen módon kapcsolódnak egymáshoz fizikailag, valamint az áramellátás is kérdéses. Ha az IBM tervei megvalósulnak, akkor az elsősorban második képernyőként szolgáló okosórák átvehetnék a telefonok helyét.