A tortákat általában születésnapokhoz, esküvőkhöz, vagy más jeles napokhoz kötjük, és a sütemény formája is az aktuális alkalomhoz illő szokott lenni. Azonban Paige Heimark egészen más cukrásztermékeket is készít.

A tehetséges művész részletekbe menően készítette el a csernobili atomerőmű maradványait az 1986-os katasztrófa után, valamint az 1995-ös oklahomai robbantás romjait is megörökítette némi marcipán, piskóta és krém formájában.

A csernobili katasztrófa édes is lehet 1

A csernobili atomerőmű a katasztrófa után

A csernobili katasztrófa édes is lehet 2

A torták elkészítésével a művész szeretne rávilágítani arra, hogy az emberek hasonlóan fogyasztják a katasztrófákról szóló híreket, mint a desszertet. Hogy miért éppen ezt a két katasztrófát örökítette meg? “Ösztönösen választottam ezeket a katasztrófákat. Mindkét esemény sokáig nyomasztott egy egész nemzetet.”

A csernobili katasztrófa édes is lehet 3

A csernobili katasztrófa édes is lehet 4

Valószínűleg a csernobili eseményeket senkinek sem kell már bemutatni, az oklahomai robbantás azonban kevésbé ismert történet Magyarországon. 1995. április 19-én Oklahomában Timothy McVeigh, a korábbi katona és biztonsági őr társaival együtt egy furgonba helyezett robbanószerrel lerombolta a szövetségi kormányzat egy épületét, kioltva ezzel 168 ember életét. Ez volt a 2001. szeptember 11-ei események előtti legnagyobb terrortámadás az Egyesült Államokban. A férfit épp három hónappal 9/11 előtt végezték ki.

A csernobili katasztrófa édes is lehet 5