Eddig is pazar körülmények között utazhattak az Orient expressz utasai, de 2020-tól az ikonikus vonat hatalmas megújuláson megy keresztül. A teljes nevén Venice-Simplon Orient expressz három új lakosztállyal bővül a jövő évtől kezdve, és Budapestet is érinti a legendás gőzös.

Az új lakosztályok éjszakánként 7800 dolláros (2,25 millió forintos) áron foglalhatóak. A Bécsről, Prágáról és Budapestről elnevezett szállások a városokra jellemző stílusjegyeket hordoznak magukon.

A bécsi lakosztályban az osztrák fővárosra jellemző barokk jegyeké a főszerep. Rengeteg arany és smaragdzöld felület mellett selyem és sötét fa borít mindent. A cseh fővárosról elnevezett részen a bordó a domináns szín az arany mellett. Feltűnőek a kézzel készített hímzések és a mozaikok is. A Budapest-lakosztály a gótikus és az oszmán stílusjegyek találkozásának eredménye.

Megújul a Budapestet is érintő luxusvonat 1

A bécsi lakosztály

Megújul a Budapestet is érintő luxusvonat 2

A prágai lakosztály

Megújul a Budapestet is érintő luxusvonat 3

A budapesti lakosztály

A három új résszel immáron hat különböző lakosztályból válogathatnak az utasok, melyek mindegyikében saját fürdőszoba található. A melegről padlófűtés gondoskodik, és korlátlan mennyiségű pezsgő, valamint egy éjjel-nappal rendelkezésre álló kabinos elégítheti ki különböző igényeinket.