Sokan hallhattunk már a Coney Island-ről New Yorkban. A vidámparkkal és szórakoztató elemekkel megborított, állandóan nyüzsgő területen már 1867 óta árulja hot dogjait a Feltman’s. A történelmi múltra visszatekintő vállalkozás akkora virslis ételt készített, amekkorát eddig még senki sem.

A vonatkozó Guinness-rekordra hajtó hot dog 30 kilós, és másfél méter hosszú. A készítők is sejtették, hogy olyan ember nem lesz, aki egyben megveszi és elcsomagoltatja a monstrumot, ezért a hitelesítés után felszeletelték, és 10 dolláros áron kínálták a darabokat a vásárlóknak. A bevételt egy nonprofit szervezetnek adományozták, akik mentális betegséggel küzdő embereknek nyújtanak segítséget.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Feltman’s of Coney Island (@feltmansconeyisland) által megosztott bejegyzés, Jún 28., 2019, időpont: 4:42 (PDT időzóna szerint)

A hot dog elkészítése nem volt egyszerű feladat. A bucit egy brooklyni étteremből rendelték, míg a virsliért a szomszédos New Yersey államba mentek a Feltman’s munkatársai.

Az ételt a Guinness-rekordokért felelős tisztviselők is lemérték, azonban a hivatalos eredmény csak az elkövetkezendő három hónapban derül ki.