Roman Fedortsov egy halászhajón dolgozik. Sok furcsaságot láthatott már élete során az orosz férfi, és egy idő után ezeket elkezdte megosztani Instagramon is. A murmanszki férfi a Barents-tengeren tölti munkaidejét, és a mély, hideg vízben néha olyan lények is a hálóba akadnak, melyre nem is gondolnánk.

A férfi a legtöbbször le is írja, mit talált, de van, amikor sokkal érdekesebb a kép. Ez a teremtmény is inkább hasonlít egy űrlényre a Men in Blackből.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Роман Федорцов (@rfedortsov_official_account) által megosztott bejegyzés, Márc 27., 2019, időpont: 2:01 (PDT időzóna szerint)

Ez a hal már ránézésre is csúnya. Szerencsére a mély sötétjében senki sem látja, 2-3 kilométer mélyre már nem szűrődik le a nap fénye. A fején található kis horgászbotszerű kinövés végén világító baktériumok csalják szájához a gyanútlan áldozatokat, ő pedig elfogyasztja őket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Роман Федорцов (@rfedortsov_official_account) által megosztott bejegyzés, Márc 17., 2019, időpont: 9:00 (PDT időzóna szerint)

Erről az élőlényről nincs részletes leírás, de az Alien-fimekben is hasonló dolgok ugráltak az emberek arcába.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Роман Федорцов (@rfedortsov_official_account) által megosztott bejegyzés, Márc 14., 2019, időpont: 9:00 (PDT időzóna szerint)

Az arachnofóbiások ezt nem akarják látni: a tengerben is élnek pókok. Csak nagyon távoli rokonai a szárazföldi fajoknak, de ránézésre nem túl bizalomgerjesztőek ezek az állatok. Méretük igen változatos: lábaik hossza lehet 4 mm-es, de akár 70 cm-es is. Ezek a ragadozók tengeri puhatestűeket esznek, és az Y alakú szájszervükkel szippantják fel őket. Az emésztés a lábakban folytatódik tovább.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Роман Федорцов (@rfedortsov_official_account) által megosztott bejegyzés, Febr 28., 2019, időpont: 6:53 (PST időzóna szerint)

Ezeken kívül is számtalan érdekességet látni a férfi Instagram-oldalán, melyet a képkeretre kattintva lehet elérni.