Talán ennyi idő még soha nem telt el egy film, és az abból készült első LEGO-adaptáció között, mint most a Jurassic Park esetén. Az eredeti, 1993-as film már akkor sikeres volt, így meglepő, hogy csak most, bő negyed évszázaddal később rukkolt elő a dán játékgyártó a dínós szettel.

26 évet kellett várni erre a LEGO-szettre 1

26 évet kellett várni erre a LEGO-szettre 2

A háromezernél is több darabból álló játék az első részből építkezik. Hat figura is jár a csomaghoz, azonban Tim és Lex, a parkot alapító John Hammond unokái kimaradtak a csomagból. Azonban ott van a park életét felforgató IT-szakember Nedry, a raptorok martalékává lett kollégája, Ray (akit Samuel L. Jackson alakított), valamint Hammond és a három tudós. Közülük is a legmenőbb a kigombolt ingben műanyagba öntött Ian Malcolm, akit Jeff Goldblum játszott a filmben.

26 évet kellett várni erre a LEGO-szettre 1

26 évet kellett várni erre a LEGO-szettre 4

A sérült Ian Malcolm (Jeff Goldblum) az asztalon

Az egészen pontosan 3120 alkotóelemből felépíthető a park bejárata és egy Tyrannosaurus Rex. A kapu hátuljában mélyedések találhatóak, melyek az első rész emlékezetes jeleneteit örökítik meg. Ilyen például a felborult rendszert számítógépen vizslató Nerdy, vagy az ikonikus WC, ahová a befektetők által megbízott fickó rohant a T-Rex elől.

26 évet kellett várni erre a LEGO-szettre 5

Ray (Samuel L. Jackson) vizsgálja a biztonsági rendszereket

26 évet kellett várni erre a LEGO-szettre 6

Azok, akik gyerekként meg voltak őrülve a filmért, sajnálhatják, hogy akkoriban nem élhették tovább az élményt ilyen formában, de most 250 dolláros (71 ezer forintos) áron megvásárolhatják a készletet.

26 évet kellett várni erre a LEGO-szettre 7

A főkapcsolót keresi Dr. Sattler

26 évet kellett várni erre a LEGO-szettre 8

John Hammond az ebédlőasztalnál. Jobb oldalon az ikonikus remegő kocsonya