Joseph Herscher érdekes hobbit választott magának. A mérnöki tehetséggel megáldott férfi szabadidejében bonyolult, látszólag értelmetlen gépeket épít, és az ezekről készült videókat megosztja YouTube-on.

A fura szerkezeteknek nevük is van, Goldberg-gépeknek hívják őket. Nevüket Rube Goldberg amerikai karikaturistáról kapták, és közös jellemzőjük, hogy feleslegesen bonyolultak, de a hosszú munkafolyamat végén mindig valami hasznosat is tesznek a gépek.

Joseph már több ilyet is épített, a legújabb, és talán legmókásabb alkotása a macskaetető. Az alábbi videón megtekinthető a működése. A legjobb az egész rendszerben, hogy távolról, egy telefon segítségével is beindítható, így a kis kedvenc akkor sem marad éhes, amikor a gazdi nincs otthon.

A szerkezet megtervezése, összerakása és tesztelése igen sokáig tartott, nem kevés mulatságos pillanatot okozva. Szerencsére Joseph ezeket is megörökítette, és szintén feltöltötte a videomegosztóra.

Természetesen nem ő az egyetlen, aki Goldberg-gépeket épít a világon. Vannak ennél sokkal komplexebb szerkezetek is, ilyen például az is, amelyik golyók segítségével zenél.