Itt a nyár, és ebben a meleg kánikulában igazán jólesik egy hűsítő fürdőt venni valamelyik strandunkon. A legtöbb hazai fürdőhelyen csúszdázhat is az ember, azonban ilyen időben mindig sokan állnak sorban, és a hosszú várakozás után az élmény csak igen rövid ideig tart.

Nos, Malajziában a helyzet kissé más. Még jelenleg is építik, azonban július végére elkészül a világ leghosszabb csúszdája. Az 1140 méter hosszú, a dzsungelben kék-sárga kígyóként tekergő építmény augusztusban nyitja meg a kapuit a penangi ESCAPE vidámpark részeként.

Egy kilométeres lesz a világ leghosszabb csúszdája 1

A csúszda méreteit jól mutatja, hogy több mint fél kilométert ver az előző rekordtartóra, mely a New Jersey állambeli Vernomban található. Az új Guinness-rekorder maláj lejtő teteje és alja között 70 méteres a szintkülönbség, és négy percig tart, míg végigsuhanunk az egy kilométeres távon.

Egy kilométeres lesz a világ leghosszabb csúszdája 2

Lépcsőzni sem kell a csúszda tetejéig, ugyanis egy kábellifttel érhető el a bejárat. “Nem volt cél, hogy megdöntsük a Guinness-rekordot” – árulta el Szim Csu Keng, a parkot üzemeltető cég vezérigazgatója. “Mindig zavarba ejt, hogy milyen gyorsan elkészülnek ezek a csúszdák. Olyan építményt akartam készíteni, melyeket néhány percig is lehet élvezni.”