Elkezdődött a 2019-es fesztiválszezon. Az első buli már véget is ért Sopronban, a Volt Fesztiválra idén is rengetegen látogattak ki. Aggódni nem kell, a nyár utolsó hetéig szinte folyamatosan lesznek még bulizási lehetőségek. Már csak az a kérdés, hogy melyik fesztiválra, vagy fesztiválokra látogassunk el.

Sokakat elriaszthatnak a fesztiválok jegy- és bérletárai. Az utóbbi években folyamatosan emelkedtek ezek az összegek, ráadásul a buli területén vásárolt ételek és italok árai is a legtöbbször jóval magasabbak, mint a hétköznapokban.

Ha olcsón akarsz fesztiválozni, ezt a bulit válaszd! 1

Azonban nem kell elkeserednie azoknak sem, akik nem sok pénzt tudnak áldozni a bulizás oltárán, mégis szeretnék egy kicsit jól érezni magukat. Számos olcsóbb fesztivál létezik, és a kevesebb pénzért cserébe semmivel sem rosszabb a hangulat, mint máshol.

Ha olcsón szeretnénk bulizni, akkor érdemes az egyetemistáknak szóló fesztiválok között szétnézni. Itt már olcsón vehetünk napijegyet és bérletet még úgy is, hogy nem vagyunk aktív tagjai a felsőoktatásnak. Az idők során három nagy fesztivál emelkedett ki a többi egyetemi buli közül: Szeged saját fesztiválja, a SZIN, a debreceni Campus Fesztivál és a legnagyobb múltra visszatekintő, fiataloknak szóló összejövetel, az EFOTT.

Ha csak a bérletárakat nézzük, a Campus Fesztivál napi bontásban valamivel olcsóbb, mint az EFOTT, és a SZIN is hasonló árkategóriájú. A bérletet olcsóbban is meg lehet szerezni ezekre a fesztiválokra, ha előre, néhány hónappal a bulit megelőzően vásároljuk meg a bérletet, vagy a napijegyet.

Ha olcsón akarsz fesztiválozni, ezt a bulit válaszd! 2

Nem minden a bérletár, a fesztivál területén belül is érdemes figyelni a pénztárcánkra. A SZIN-en legendásan alacsonyak az étel- és italárak a többi nagy fesztiválhoz képest, de az EFOTT és a Campus sem méri aranyáron a termékeket. Ezeket egybevetve tehát nagyon hasonló mindhárom buli financiális szempontból.

Ha a végső szót ki kellene mondani, akkor mi az EFOTT-ra szavaznánk. A velencei helyszín könnyen megközelíthető autóval és tömegközlekedéssel egyaránt, és a három fesztivál közül ez kínálja a legszélesebb zenei palettát és egyéb szórakozási lehetőségeket. Így ár/érték arányban szerintünk megelőzi a többi – egyébként szintén színvonalas – fesztivált a július 9-15. között megrendezendő buli.

Ha olcsón akarsz fesztiválozni, ezt a bulit válaszd! 3