Firenze és Róma között félúton, Olaszország közepén található Umbria, mely épp úgy bővelkedik látnivalókban, mint a nagy múltra visszatekintő ország többi része. A kis mediterrán falvakban még mindig rengeteg a többszáz éves ház. Ez a szép luxusvilla például még a 12. században volt őrház, majd parasztházzá alakították, most pedig új arcot kapott a Nico van der Meulen építészirodától. A ház mindössze 700 méterre található római korból megmaradt romoktól, így az engedélyeztetés és úgy általában a tervek elfogadása három évig tartott. A látvány alapján úgy gondoljuk, megérte rászánni az időt.

Két épületet kapcsoltak össze egy új átjáróval, melyben többek között a konyha található és ezen a részen kapott helyet a medence is. Az összeköttetést a két tömb között modern, lapostetős szerkezettel oldották meg, mely mégis remekül illeszkedik a mediterrán hangulathoz. Az egész házban nagyon jó egyensúlyban van a klasszikus, olaszos berendezés és a minimalista elemek.

Azonnal beköltöznénk ebbe az umbriai, mediterrán luxusvillába 2

Acél lépcső teremt kapcsolatot a földszint és az első emelet között, ahol a fő lakosztály, a dolgozószoba és a festésre berendezett műterem található. A villa szerkezetét természetesen alaposan megvizsgálták és felújították, de ahol lehetőség volt rá, ott meghagyták az eredeti elemeket. A beltérben is dominál a kő, ami a kilátszó faszerkezetekkel meleg hangulatot ad az élettérnek.

Azonnal beköltöznénk ebbe az umbriai, mediterrán luxusvillába 3