Vegyél egy golyót és lógasd fel a fára – talán ez lehetett az alapötlet, amikor megalkotta a fára szerelhető sátort egy brit cég, a Tree Tents International. A kis építmények rétegelt lemezből, újrahasznosított alumíniumból, gyapjúból és szintetikus vászonból készültek.

Kis gömböcként ül a fán ez a sátor 1

A golyó méretei lehetővé teszik, hogy két ember kényelmesen le tudjon feküdni, akár két külön vagy egy közös ágyba. Hűvösebb estéken a hőmérséklet szinten tartásáról egy kis fatüzelésű kályha gondoskodik, a füst pedig egy kis kéményen keresztül távozik a sátorból. A meleg persze benn marad, köszönhetően a jó szigetelésnek és a gyapjúbélésnek.

Kis gömböcként ül a fán ez a sátor 2

A golyót értelemszerűen nehezebb felépíteni, mint egy sátrat. Két fa kell hozzá, ahová ki lehet feszíteni a tartóköteleket, és 2-4 napba is telhet, mire “kulcsrakész” állapotba kerül a gömb.

Kis gömböcként ül a fán ez a sátor 3

A szállás bírja a környezet megpróbáltatásait. Ha stabil fákhoz rögzítjük, akár hosszabb távra is lakhatóvá tehető a golyó, és kellemes környezet is kialakítható körülötte fenn a magasban. Egyedül a feljutást kell megoldani valahogy, de egy jó létrával ez sem leküzdhetetlen akadály.

Kis gömböcként ül a fán ez a sátor 4

Igen mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha mi is szeretnénk egy ilyen golyót a kert végébe. A már-már egy kisebb lakás komfortjával felérő szállásért 18 500 angol fontot, azaz 6,7 millió forintot kér a gyártó. Nem ez a Tent Trees International egyetlen különleges terméke. Ők készítenek repülőgéptörzsből is szállást, mely szintén nagyon jól néz ki.