Minden idők egyik legsúlyosabb atomkatasztrófája történt 1986. április 26-án. Az Ukrajnában található Pripjaty és Csernobil városok közelében lévő Vlagyimir Iljics Lenin atomerőműben a baleset előtti napon a kezelőszemélyzet kikapcsolta a reaktor vészhűtési rendszerét. Így aztán az fél napon keresztül vészhűtés nélkül üzemelt, ezért történt a 4-es reaktorblokknál gőzrobbanás. Az HBO sorozatának hatására pedig rengeteg turista özönlik a szellemvárosokba.

Ezzel együtt megjelentek olyan posztok is, melyek finoman szólva sem tartják tiszteletben a hely szellemiségét. Sokan furcsa helyeken és furcsa öltözékben vagy épp ruha nélkül pózolnak. Szerencsére vannak olyanok, akik igyekeznek megmutatni a katasztrófa magára hagyott helyét.

Ilyen a Seregastrange néven megosztó Instagramozó is, aki látványos képeket készít és évek óta visszajár a Csernobil közelében lévő legmagasabb pontokra. Bár a legtöbb képen láthatóan visel maszkot és visz magával sugárzásmérőt is, valószínűleg nem ez a legbiztonságosabb módja a terület felfedezésének.

Új szemszögből mutatja meg Csernobilt ez az ukrán fotós 3

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Сергей Странный ☢️ (@seregastrange) által megosztott bejegyzés, Aug 18., 2018, időpont: 3:52 (PDT időzóna szerint)