Utazni nagyszerű dolog, az internet pedig remek hely a szervezésre. Így ma már nem csak hoteleket keresgélhetünk, hanem sokkal egyedibb szállásra is akadhatunk a nyaraláshoz vagy csupán egy hosszú út egyik állomásaként. Az Airbnb-n pedig nem csak egyszerű lakások és házikók vannak, hanem egészen különleges helyek is igénybe vehetőek.

5 különleges szállás, ahol bármikor eltöltenénk egy hétvégét 1

Texas államban, a sivatagi hangulatot adja a Terlinguaban lévő, napelemes kunyhó, mely R2D2-val az ajtónál megragadhatja a Star Wars rajongókat akár 45 ezerért.

5 különleges szállás, ahol bármikor eltöltenénk egy hétvégét 2

Peru hegyei között fekszik ez az egyszemélyes kapszula, amiben garantáltan elképesztő kilátásra ébredhetünk éjszakánként bő 160 ezer forintnyi összegért. A szállás akár sziklamászással is megközelíthető.

5 különleges szállás, ahol bármikor eltöltenénk egy hétvégét 3

Amerikában, a Portland közelében lévő Columbia River Gorge Nemzeti Parkban található ez a hobbitlakra emlékeztető szállás, mely éjszakánként 170 ezerért két főnek nyújt szállást.

5 különleges szállás, ahol bármikor eltöltenénk egy hétvégét 4

A híres Loire völgytől jóval délebbre található a Flocelliere-i kastély, melyet először a 11. században említenek és éjszakánként közel 600 ezerért nyújtja a francia nemességgel járó kényelmet.

5 különleges szállás, ahol bármikor eltöltenénk egy hétvégét 5

Egyszerre akár öten is lakhatnak a finnországi Pelkosenniemiben lévő jégkunyhóban. Azonban nem árt, ha bírják a hideget, hiszen maximum 16 fok várható benne éjszakánként 226 ezerért.