A műanyag evőeszközök nagy hányadát képezik a bolygónkat ellepő, soha le nem bomló szemétnek. A helyzet ezen a téren nem reménytelen egy új terméknek köszönhetően. Az Outlery névre hallgató vállalat szeretné megváltoztatni az emberek hozzáállását az egyszer használatos plasztik késekhez, villákhoz és kanalakhoz, és egyelőre úgy tűnik, sikeresen teszik mindezt.

A cég kutatása szerint évente több mint 80 milliárd eldobható műanyagdarab kerül a kukába, ez szinte felfoghatatlan szám. Az Outlery célja az, hogy inkább vigyük magunkkal az evőeszközeinket, és ne szennyezzük a környezetünket feleslegesen műanyaggal.

A dublini központú vállalkozás előállt a világ legapróbb evőeszközeivel, legalábbis ami a csomagolást illeti. A késből, villából és kanálból álló szett alig nagyobb egy gyufásdoboznál. Természetesen a ház újrahasznosított anyagból készült, korábban konzervdobozként funkcionált a tároló.

Gyufásdoboznyi méretűre zsugorítottak egy étkészletet 1Gyufásdoboznyi méretűre zsugorítottak egy étkészletet 2Gyufásdoboznyi méretűre zsugorítottak egy étkészletet 3

Az eszközök rendkívül könnyen használhatóak. Csak össze kell csavarni az éppen használni kívánt evőeszközt, és máris fogyaszthatjuk ételünket. Nem csak környezetbarát, hanem menő is a zsebbe csúsztatható pakk, ráadásul hatalmas sikernek is örvend. A kereskedelmi forgalomban még nem kapható termék iránt hatalmas az érdeklődés, amit jól mutat a Kickstarteren futó projekt is. A beindításhoz szükséges 5000 dollárt jócskán meghaladta a támogatók által összedobott pénz, a cikk írásának pillanatában éppen valamivel 660 ezer dollár alatt állt a számláló.

Gyufásdoboznyi méretűre zsugorítottak egy étkészletet 4Gyufásdoboznyi méretűre zsugorítottak egy étkészletet 5Gyufásdoboznyi méretűre zsugorítottak egy étkészletet 6