Nem sok információt lehet tudni az Oppo frissen bemutatott telefonjáról, melyen első ránézésre nincs előlapi kamera. Persze ez nem igaz, csak a tervezők ügyesen elrejtették, és a képernyő mögé dugták. Az alábbi Twitter-videóban látható, hogy merre is található a kamera a telefonon belül.

A videót először a kínai közösségi hálózatra, a Weibóra posztolta a vállalat alelnöke, Brian Shen. “A fejlesztés ezen szakaszában nehéz ugyanazt a szintet elérni minőségben, mint a normál kamerákkal, némi veszteség a technika velejárója” – írta a férfi. “Azonban nincs olyan új technológia, mely azonnal tökéletes lenne” – tette hozzá.

A kínai gyártónak nem ez az első találmánya, mellyel forradalmasítani kívánja a telefonok világát. Korábban egy újfajta gyorstöltési technológiával szereztek nevet maguknak, valamint egy tízszeres optikai zoomra képes telefonnal, melyet azóta már árulnak.

Mostantól az a kérdés, hogy mikor kerül piacra a rejtett kamerás okostelefon. A technológia már létezik, a tökéletesítés és az árusítás kezdete a gyártókon múlik. Az egy kissé riasztó, hogy a technológiát könnyen rossz célokra is fel lehet használni, és bármelyik telefonba rejthetnek a gyártók egy-egy kamerát, mellyel folyamatosan a felhasználót figyelik, annak tudta nélkül.