A reklámozás új módjára talált rá a North Face. A túrafelszereléseiről ismert márkánál rájöttek arra, hogy akár komoly költségek nélkül is a keresési listák élére lehet kerülni. A vállalat a képkereső szolgáltatás első helyét vette célba, sikeresen.

A North Face szakemberei rájöttek arra, hogy a képkereső algoritmus a Wikipédián található képeket mindig az első találatok közé teszi. Mivel az oldalon található szócikkek bárki által szabadon szerkeszthetőek, a cég munkatársai egész egyszerűen a saját képeiket tették fel néhány népszerű túracélponthoz. Mindezt egy videóval is illusztrálták.

Nem minden esetben látogattak el az adott helyszínre, hogy fotót készítsenek. Néhány esetben csak annyit tettek, hogy a létező, már feltöltött fényképre rátették a vállalat logóját. A cég ezekkel a manővereivel megsértette a Wikipédia felhasználási feltételeit, ugyanis az szigorúan tilt mindenféle hasonló dolgot. Azonban a szerkesztők mindaddig nem vették ezt észre, míg a North Face nyilvánosságra nem hozta tettét.

Érdekes kérdés, hogy ez a húzás milyen színben tünteti fel a Magyarországon is ismert és népszerű márkát. A cég megítélésének valószínűleg nem tett jót az akció, de ahogy mondani szokás, a negatív reklám is reklám, úgyhogy összességében előfordulhat, hogy a vezetőség pozitívan fogja értékelni a kampányt.