Bobo, a narancsszínű kandúr csatlakozott azokhoz a kisállatokhoz, akikre a gazdáik ruhát aggatnak. Azonban a macska nem akármilyen viseletbe bújt, gazdája ugyanis egy páncélt tervezett neki.

Gazdája, a Jwall művésznéven alkotó férfi mindenki számára elérhetővé tette a terveket az interneten, így akár a saját otthoni házi kedvencedből is minden környékbeli kutyát rettegésben tartó harcost varázsolhatsz. Ehhez nem kell más, mint egy 3D-s nyomtató. “A teljes dizájn előállítható ezzel az eljárással készült alkotóelemekből” – mondta a művész, aki videót is készített a tervezésről.

“Először papírra vetettük, hogyan is nézzen ki, milyen külsőt szeretnénk a pajzsnak” – árulta el Jwall. “Azt javasoltam, hogy legyenek rajta tüskék, mert amikor Bobóval játszom, mindig fordítva simogatom és egy borzas tigrisre hasonlít leginkább.” A páncél elejére egy biléta is helyezhető, bár kötve hisszük, hogy egy ilyen külsejű négylábú könnyen elkeveredne.

Ez lehet a világ legkeményebb macskája 1

Egy páncél nem az igazi sisak nélkül, gondolhatta a művész, ezért elkészítette azt is, hasonló technológiával. Bobót azonban erről nem kérdezték meg, a kandúr – mint ahogy a videóban is látható – nem igazán lelkesedik a fejfedőért.

Bobo sajnos a tavalyi év során az égi vadászmezőkre költözött, de öröksége továbbra is él. Még hónapokkal halála után is a narancsszínű macska a világ legmenőbb kiskedvence.