A petíciót a vasárnapi epizód után egy Dylan D nevű rajongó indította a Change.org honlapon. A petíció szerint David Benioff és D. B. Weiss, a széria 8. évadának alkotói “teljesen alkalmatlannak bizonyultak” a feladatra, miután már nem volt eredeti forrás, amelyből dolgozhattak volna.

A Trónok harca-sorozat George R. R. Martin regényfolyama nyomán készült, ám az író a történetet lezáró két utolsó könyvvel még nem készült el, így a tévés változat befejezését Benioff és Weiss írta meg.

Több mint 400 ezer rajongó kéri a Trónok harca újraforgatását 1

“Ez a sorozat megérdemel egy olyan befejező évadot, amelynek van értelme” – fogalmazott a petíció írója és arra biztatta az HBO-t, hogy váltsa valóra az elvárásokat. Spoiler következik:

Sok rajongó azon háborodott fel, hogy a sorozat egyik főhőse, Daenerys Targaryen, akit Emilia Clarke alakít, sárkányával lerombolta Királyvárat, és nem hagyott időt az embereknek arra, hogy elmeneküljenek a támadás előtt. A nézőket kiborította, hogy Targaryen éppen a befejező évad végére változott gonosszá és pusztított el sok ezer embert. A Trónok harca 8. évadának utolsó részét vasárnap láthatja az észak-amerikai közönség, az HBO adatai szerint Amerikában mintegy 43 millióan nézik a széria epizódjait.