Egy jó whiskynek sok idő kell, mire elkészül. Laikus szemlélőként nem tűnik bonyolultnak az elkészítése, hiszen csak gabona, víz és élesztő kell hozzá, de valójában minden összetevő komolyan befolyásolja a végtermék minőségét és ízét.

Számos whiskyrecept létezik a világon.  Nehéz eldönteni, hogy melyik a legjobb ezek közül, de egy svéd szeszfőzde, a Mackmyra mégis megpróbálkozott vele. A vállalat egy igen jó whiskyt szeretne előállítani a korábbi receptjei alapján. Ehhez segítségül hívták a Microsoftot és egy finn techcéget, a Fourkindot.

A mesterséges intelligencia a receptek, az eladási számok és a vásárlói visszajelzések alapján több mint 70 millió új receptet dobott ki eredményül, melyek várhatóan sikeresek lesznek a vevők körében. Hogy mi alapján sikerült a rengeteg variációból egyet kiválasztani, az jó kérdés, de már készül, és ősztől kezdve megvásárolható lesz a termék.

A végső győztes ital egy aranysárga, 100% árpamaláta felhasználásával készült nedű lesz, melyet többek között ánizzsal, gyömbérrel és fehér borssal ízesítettek. A whiskyk terén a Mackmyra az első gyártó, amely a mesterséges intelligenciát is bevetette új termékének elkészítésénél, de a sörbizniszben már több gyártó is lekörözte őket.