Előzetesen több mint 12 ezer résztvevő jelentkezett a tizenharmadik Ultrabalatonra. A 2019-es megmérettetés Közép-Európa leghosszabb futóversenye a maga 221 kilométeres távjával, melyet egyénileg és váltóban is lehet teljesíteni, de aki nem szeret futni, az akár egy kerékpár nyergébe pattanva is letekerheti azt a rendezvény keretein belül május 10. és 12. között.

2007-ben rendezték meg először  a versenyt, amelyen még mindössze 200-an vettek részt, manapság csak az egyéni indulók száma több mint 300 fő. A tavalyi megmérettetésen már 11 ezren vettek részt, de a várakozások szerint az idei verseny még ezt a számot is túl fogja szárnyalni.

Az érdeklődés hatalmas az Ultrabalaton iránt. A korlátozott létszámnak köszönhetően a nevezőknek évről évre egyre jobban résen kell lenniük, ha nem szeretnének lemaradni az eseményről. Míg 2016-ban 54 nap kellett ahhoz, hogy a létszám beteljen, idén elég volt erre 22 perc is.

Az idei évben változást jelent, hogy Balatonaliga helyett Balatonfüredről indulhatnak a futók, és az északi parton nyugati irányba haladva kerülhetik meg a résztvevők a magyar tengert. Erre 32 órás szintidő áll rendelkezésre. Az út során számos frissítőpont szolgálja majd a sportolók egészségét és teljesítményét.

Rengetegen nem fürdeni járnak a Balatonhoz 1A verseny egyik legérdekesebb állomása az útvonal 52,9-ik kilométerénél található Varga Pincészet, ahol a futók egy lépcsőn lejutva áthaladnak a pincesoron.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is részt vesz kiadónk, a Central Médiacsoport csapata az eseményen, karöltve a Mosoly Alapítvánnyal. A 12 fős csapat a gyermekeket segítő alapítvány színeiben futva adományt gyűjt a verseny felkészülési időszakában a rosszabb körülményekből érkező, vagy betegséggel küzdő fiatalok számára. Itt megnézheted, tavaly milyen kalandjaink voltak.

Rengetegen nem fürdeni járnak a Balatonhoz 2

Aki nem fut vagy kerékpározik, annak is élmény lehet kilátogatni május második hétvégéjén a Balaton partjára, és buzdítani a sportolókat a népszerű rendezvényen.

A Mosoly Alapítványról

A súlyos, krónikus betegséggel, pszichoszomatikus zavarral küzdő gyerekek gyógyulásában segítő Mosoly Alapítvány speciális váltójával idén tizenkettedszer vesz részt az NN Ultrabalaton futóversenyen. A 2019. május tizenegyedikén reggel startoló monstre próbatétel egyúttal az alapítvány legnagyobb adománygyűjtő programjainak egyike. A Mosoly Váltóban a Balatont több szakaszban, az adott etap támogatójával párban egy-egy mosolyos gyerek futja körbe; olyanok, akiken korábban már segített az alapítvány, így a váltón gyógyultan futhatnak a többi, jelenleg is terápián részt vevő társukért. A Centrál Média (vagyis mi) a Mosoly Alapítvány támogatója: Mosoly Centrálmédia nevű váltócsapatunkban a bő kétszáz kilométert mások mellett az NLCafé, a 24.hu és a Vezess újságírói teljesítik. A korábbi évek mosolyos, centrálos ultrabalatonjairól itt találni izomlázas beszámolókat.