Számos érdekesebbnél érdekesebb cikket lehet olvasni a brit tudósokról és különböző furcsa kutatásaikról. Azonban nem csak a sztereotípiákban rögzült képet kell nézni, valóban hasznos dolgokkal is foglalkoznak.

Ezúttal egy olyan eszközt dolgoztak ki, amely teljesen megszünteti a fejfájást. A GammaCore nevű kütyü a tesztek alapján igencsak jól szerepelt, még a legkínzóbb, hasogató fejfájásnak is megálljt parancsolt. A termék sikerességét bizonyítja, hogy a brit Országos Egészségügyi Szolgálat is felvette a receptre felírható egészségügyi segédeszközök listájára.

Itt a megoldás, nincs többé fájdalom 1

 

A villanyborotvára hasonlító eszközt finoman a nyakhoz kell nyomni. A GammaCore ekkor egy kis elektromos töltetet bocsát ki magából, amivel összezavarja az idegpályákon futó impulzusokat, így a fájdalmat nem érzékeljük. A szerkezet olyan esetekben is eredményesen helytállt, amikor a hagyományos fájdalomcsillapítók csődöt mondtak.

Az eszköz egyelőre még nem fog elterjedni széles körben köszönhetően borsos, 3000 fontos (1,1 millió forintos) árának. Az azonban máris bizonyos, hogy a kutatók újabb áttörést értek el az orvostudományban.