A Klub első szabálya: senkinek egy szót se a klubról.

Ez az idézet a legtöbb embernek ismerős lehet az 1999-es kultfilmből, a Harcosok klubjából. Egy brit diák azt a feladatot kapta, hogy írjon egy esszét egy általa megtekintett filmről, és Allison Garrett a Brad Pitt és Edward Norton főszereplésével készült alkotást választotta.

A lány az elérhető maximális pontszámot kapta a fogalmazásra annak ellenére, hogy mindössze másfél soros lett. Nem vicc, Allison tényleg 19 szóval oldotta meg a feladatot.

“A Klub első szabálya: senkinek egy szót se a klubról. Ennyi. Ennyi az esszé” – írta házi feladatában Allison, aki büszke tettére. “Megláttam a lehetőséget, és éltem vele. Nem tudok miért bocsánatot kérni, mert akkor hazudnék” – kommentálta beadandóját.

Tanárának feladta a leckét Allison az értékelésnél. “Sokáig gondolkoztam, hogy milyen osztályzatot adjak. Végül ezt a jegyet a vicc miatt, valamint az erre a filmre különösen illő szemle miatt kaptad.”

“Azonban figyelmeztetlek: NE próbálj meg ilyesmit a többi tanárnál, nem biztos, hogy ők is vevők erre” – intette óva diákját az oktató.