Az élet minden területén hódít a retro, és ez alól a videójátékok világa sem kivétel. A játékok, amelyeket még a nyolcvanas-kilencvenes években ismerhettek meg a mára felnőtt fiatalok, így vagy úgy, de visszatértek eszközeinkre.

A nosztalgiahullámot azonban igazán azzal az eszközzel lehet visszahozni, amit nemrég egy svéd művész rakott össze. Love Hultén gépe, a Yesterday Vision egy emulátor, mely a régies külső alatt modern belsőt rejt.

Ha elmúltál 30, ettől most elolvadsz 1

A 19 colos, 4:3-as képaránnyal rendelkező, CRT-képernyős televízióra hajazó eszközben egy Raspberry Pi számítógépet rejtett el a fejlesztő, mely a legtöbb korabeli játékkonzolra írt szoftvert gond nélkül futtatni tudja. Ha a tulajdonos már megunja a Donkey Kongot és társait, akkor akár a laptopját is a “tévéhez” csatlakoztathatja egy HDMI-kábel segítségével.

Ha elmúltál 30, ettől most elolvadsz 2

A kis gép amellett, hogy felülteti tulajdonosát a retrovonatra, stílust is vihet a lakásba, pofás kis kiegészítőként szolgálva. Azonban nem gondoljuk, hogy a Yesterday Vision el fog szaporodni az otthonokban, ugyanis az emulátor ára 2799 dollár, azaz több mint 800 ezer forint.

Ha elmúltál 30, ettől most elolvadsz 3