Rekordbevétellel, 107,2 millió dolláros (31 milliárd forintos) jegyeladással kezdődött meg szerdán a Bosszúállók: Végjáték című Marvel-szuperhősfilm forgalmazása Kínában, de globálisan még komolyabb számokról van szó. A Hollywood Reporter úgy számol, hogy az első héten 850-900 millió dollárt (246-260 milliárd forintot) hozhat a film, de akár az egymilliárdot is elérheti a Marvel film hét nap alatt! A mostani rekordot is a Marvel-Disney gigacég jegyzi, az Infinity War első része 640 millió dollárt (185 milliárd forintot) hozott az első héten.

A Bosszúállók: Végjáték 22 Marvel-szuperhősfilm végére tesz pontot, a közönség pedig ennek megfelelően tódul a mozikba. Mert lehet, hogy valakinek Vasember, valakinek  Pókember, Starlord a kedvence, de ebben a filmben mind ott van, és állítólag mind zseniális.

A film a premier után ragyogó kritikákat kapott: a véleményeket összegző Rotten Tomatoes honlapon 97 százalékos a pozitív tetszési indexe. Világszerte nagy tömegek zarándokolnak el a héten a mozikba, hogy megtekintsék a nagy titkolózás közepette forgatott produkciót. A Bosszúállók: Végjáték a tavaly bemutatott Bosszúállók: Végtelen háború történetét folytatja, amelynek végén számos Marvel-hős vált porrá. A Végjátékban a túlélők a szupergonosz Thanos életére törnek.