Mióta a Disney megvette a Star Wars filmes jogait, a cégóriás nagyon ráfeküdt a márkára. Egyebek mellett számos film is készült, és épp itt volt az ideje, hogy a világban számos helyen megtalálható szórakoztatóközpontjaikat ennek megfelelően aktualizálják.

Így született meg a Star Wars: Galaxy’s Edge nevű részleg a kaliforniai Disneylandben és a floridai Walt Disney Worldben. A két helyszín május, illetve augusztus végén nyílik meg, ahol az ígéretek szerint a gyerekek és a felnőttek is egyaránt úgy érzik majd, hogy egyenesen a filmbe csöppentek volna, annak minden eszközével és teremtményével együtt.

Noha a Star Wars világában számos olyan tárgy van, melyek az emberiség életében nincsenek meg, az élménypark mégis kínál olyan extrát, amire még George Lucas is csettintett volna, ha ez korábban eszébe jut. A Disney ugyanis szerződést kötött a Coca-Colával, így az élménypark ezen részén extrém formába csomagolt üdítőkkel olthatják szomjukat a látogatók.

Star Wars-rajongóknak kötelező darab a droidkóla 1

A kollekció összesen négyféle üdítőt tartalmaz. A Coca-Cola, a Diet Coke és a Sprite egy ütött-kopott droidra vagy épp hőgránátra hajazó csomagolást kap, míg a márka vize, a Dasani zöld és kék, tejesüvegre hajazó palackozást kap. Az italok neve az Aurebesh írásmód szerint lesz feltüntetve, mely a Galaxis legismertebbje.