Komoly hagyománya van Nagy-Britanniában a fogadásoknak. A szigetországban szinte mindenre fogadnak az emberek, akár egymást közt, akár fogadóirodáknál. Erre igyekeznek is építeni a különböző cégek, és a leglehetetlenebb eseményekre is lehet fogadni szervezett körülmények között.

Miért lenne ez alól kivétel a világ talán legnépszerűbb sorozata, a Trónok harca? A magyar idő szerint hétfő hajnalban sugárzott évadnyitó epizód körül máris óriási a felhajtás, és erre még rátesz egy lapáttal, hogy a széria befejező szezonja veszi kezdetét.

Természetesen ilyenkor a fanatikusok mindig több és több információt szeretnének megtudni rajongásuk tárgyáról, ami gyakran sikerül is. Ezekre az információkra építenek a fogadással foglalkozó cégek is, ennek alapján szabják meg az események szorzóit.

Számos esemény közül válogathatnak a fogadásokat kedvelő rajongók, a legtöbb a szereplők halálával kapcsolatos: ki hal meg először, az első részben, valamint az évad során. A merészebbek azt is megtippelhetik, ki szólal meg először az új részben.

Talán a legizgalmasabb kérdés mégis az, hogy ki ülhet majd Westeros trónjára. Az oddsok szerint erre a legnagyobb esélye Bran Starknak van, a fogadóirodák 1,8 körüli szorzót ajánlanak erre. Mögötte nagyjából egyformán látják Sansa Stark és John Snow esélyeit a bukmékerek 5-ös és 6-os oddsszal. Ha ez a tipp jönne be, a szerencsések akár meg is hatszorozhatják kockára tett pénzüket. Daenerys Targaryen trónra kerülése átlagosan 10-szeres, az Éjkirályé pedig 11-szeres szorzókkal kecsegtet.

A legkisebb esélye a fogadóirodák szerint Ed Sheeran énekesnek van: a hetedik évad nyitórészében szereplő zenész uralomra jutása esetén 1001-szeres pénzt is hajlandó lenne kifizetni a SkyBet.