Mindenki tudja a világon, hogy az eredeti olasz pizza a legfinomabb. Elterjedése óta a világ minden szegletében készül pizza (még az űrben is), változatos feltétekkel, illetve formákkal.

Az ausztráliai Melbourne-ben egy szakács is elkészítette a saját pizzáját. Elképesztő, de 154 különféle sajttal ízesítette az ételt, mely világrekordot jelent. Az előző csúcstartó pizzára ”csak” 111-féle sajt került.

Hagyjuk a négysajtos pizzát, a 154-es az igazi! 2

A rekordban az az elképesztő, hogy mindezt egy normális méretű pizzára sikerült ráhelyezni, szigorúan ügyelve arra, hogy a különböző sajtok elkülönüljenek egymástól. Az ételt elkészítő Johnny di Francesco elárulta, hogy a 2014-es Tini nindzsa teknőcök film ihlette a rekorder kaját. Az egyik páncélos, Donatello ugyanis azt mondta a moziban, hogy egy 99 sajtos pizza kulinárisan lehetetlen vállalkozás lenne.

A séf azonban bebizonyította ennek ellenkezőjét. „Nagy kihívás volt! Tudtuk, hogy ez egy ambiciózus ötlet, de nem gondoltuk, hogy ennyire. Biztosra kellett mennünk, hogy az eltérő sajtok megfelelő távolságra legyenek egymástól, de az ízek mégis kiegészítsék egymást összeolvadva a végén.”

Hagyjuk a négysajtos pizzát, a 154-es az igazi! 3

A pizza ízesítésére egy gépet is alkottak, így bárki rendelhetett egy 154 sajtos finomságot. Nem véletlen azonban a múlt idő, ugyanis csak január 31-ig lehetett kapni a Guinness-rekorder ételt.

Hagyjuk a négysajtos pizzát, a 154-es az igazi! 4