Csehország méltán híres a söreiről, nagy hagyománya van az ital fogyasztásának arrafelé. Egy 2016-os felmérés szerint a cseh emberek fogyasztják a legtöbb sört a világon egy emberre vetítve, éves szinten 143 literrel vezetik a vonatkozó listát.

A cseh söripar több évszázados múltra tekint vissza, Prága legrégebbi, még ma is üzemelő sörfőzdéjét 993-ban alapították. A Břevnov-kolostor sörfőzdéje manapság nemcsak az ital előállításával foglalkozik. A sörnek hasznát veszik a wellness-szektorban is annak gyógyító és regeneráló hatásai miatt. A rengeteg fehérje és ásványi anyag jót tesz a bőrnek és a hajnak is.

Épp ezért sorra nyílnak a sörwellness vendéglátóhelyek szerte Csehországban. Az egyik ilyen élményt kínáló létesítmény a prágai óvárosban található Beer Spa Prague, ahol korlátlan mennyiségű Krušovicét önthetünk le a torkunkon, miközben mi magunk is egy kád habos cseh sörben áztathatjuk magunkat.

Erről álmodik a legtöbb férfi, aki nem, az hazudik 1

Nemcsak a fővárosban, vidéken is akadnak szállodák, melyek az így pihenni vágyók igényeit kielégíthetik. A német határ mellett fekvő Chodová Planá településén például a gyógyfüves sörfürdő után masszázzsal kényeztethetjük magunkat, majd egy pincehelyiségben található étteremben tölthetjük meg korgó gyomrunkat tradicionális cseh ételekkel.

Erről álmodik a legtöbb férfi, aki nem, az hazudik 2

Annak ellenére, hogy Morvaország inkább boros vidék, erre is található egy sörben úszó vendéglátóhely. Az itteni ellátás különlegessége, hogy a sör és helyi ásványvíz keverékéből álló ülőfürdőt feldobják gyógynövényekkel és tengeri sóval. A kádban egyhuzamban harminc percet tölthetünk, majd irány a masszázságy.

Erről álmodik a legtöbb férfi, aki nem, az hazudik 3