Noha a hamburger leginkább az amerikaiak nemzeti eledele, nem csoda, hogy az egész világ imádja, és számos étteremlánc is erre alapozza sikerét. Nincs ez másképp a japánoknál sem, akik most egy nem gyenge harapnivalót találtak ki. Az ötletgazda a tokiói Oak Door steakház és annak főszakácsa, Patrick Shimada.

Egy hamburger, mely a családnak is elég 1

Hogy mi kell a százezer jenes, vagyis több mint negyedmillió forintos hamburgerhez? A Golden Giant, vagyis Arany Óriás fő alapanyaga a különleges húsú wagyu marha, de található még benne többek között libamáj, francia szarvasgomba, saláta, paradicsom, hagyma és cheddar sajt is. Ez az ízbomba két aranyporral hintett húspogácsa között foglal helyet, valósággal összefut a nyál a szánkban!

Egy hamburger, mely a családnak is elég 2

A hamburger nem egy gyerekadag, a háromkilós étel masszív példány, akár nyolc ember is jóllakhat egy ilyennel, nem beszélve a köretként hozzátartozó óriási adag sült krumpliról, valamint az ízlés szerint választott 1,5 liter minőségi pezsgőről, vörös- vagy fehérborról.

Egy hamburger, mely a családnak is elég 3

Ha véletlenül éppen az említett tokiói étteremben járnánk, de nem vittük magunkkal a hét legjobb barátunkat vagy a családot, akkor sem kell aggódni. A hamburgernek ugyanis van egyszemélyes verziója is, mely a Golden R Burger névre hallgat. A húszezer jenes (51 ezer forintos) harapnivaló hasonlóan készül monstre testvéréhez. Ahhoz, hogy bármelyiket is megkóstolhassa az ember, sietnie kell, ugyanis a gigaburger és kistestvére csak júniusig lesznek az étlapon, emellett legalább három nappal hamarabb kell asztalt foglalni az étterembe, akkora az érdeklődés a garantált ízorgia iránt.

Egy hamburger, mely a családnak is elég 4