Mi is befizetnénk egy utazásra arra a hajóra, amelyre rászerelték a világ legnagyobb tengeri vízi csúszdáját. A Blaster névre hallgató pályáról nemrégiben használat közben készítettek felvételeket.

A 243 méter hosszú csúszda a nemrégiben felújított Navigator of the Seas óceánjáróra került. A csúszdán többféle módon is le lehet csúszni, ahogy azt a fenti videó is mutatja.

A csúszda egy szakasza a hajó peremén kívül fut, ráadásul azt a részt alul-felül átlátszó plexiből készítették, így aki szeretne, akár le is nézhet több emeletes magasságból a kéklő óceánra. Tengeribetegeknek nem ajánlott az eszköz használata, nem csak azért, mert egy hajón található a csúszda. A pálya ugyanis nem csak lejt, hanem emelkedik is, olykor gyors egymás utáni szakaszokon is.

Ilyen élményt még egy luxushajó sem kínált 1

A 2002 januárjában vízre bocsátott Navigator of the Seas 115 millió dolláros (32,9 milliárd forint) felújítási költségéből futotta egy kisebb csúszdára is, valamint egy fodrászatra, lézerharc-játéktérre, szabadulószobára és egy kétszintes koktélbárra. Az ital mellé étel is dukál, bárki találhat ízlésének megfelelő ételt, legyen szó akár mexikói vagy olasz kajáról. Ebéd után pedig a Starbucksba ellátogatva egy kávé mellett folytathatjuk a pihenést.

Ilyen élményt még egy luxushajó sem kínált 2

A 311 méter hosszú hajóra azonban előbb jegyet is kell váltani, ami nem olcsó. Egy ötéjszakás karibi út egy főre közel 160 ezer forintba kerül, de a luxuslakosztályon ez az ár akár félmillió forint is lehet.

Ilyen élményt még egy luxushajó sem kínált 3