Már-már álomszerű az az álláshirdetés, melyet egy brit vállalkozás, a Vibrant Vegan tett közzé. A cég házhoz szállítja az ügyfél által elkészítendő étel alapanyagait, aki otthon elkészítheti azt. A vállalat vélhetően újítani szeretne ételkínálatán, ezért keresnek ízléstanácsadót.

A munka igencsak kecsegtető. A munkavállaló feladata az lenne, hogy a világ körül utazgatva próbáljon ki különféle növényi alapanyagokból készült ételt, és értékelje őket. Mindezért még fizetés is jár, éves szinten 50 ezer font, azaz több mint 18 millió forint. Természetesen az utazás és a szállások költségeit a cég állja, cserébe heti 35 órát kell munkával tölteni.

A munka betöltéséhez nem elvárás a vegán életmód, de biztosan nagy segítség lehet az állatoktól mentes ételek rangsorolásában. Egy-egy kiruccanás egyhuzamban akár négy hónapig is tarthat, elsősorban olyan országokat érintve, mint India, Kína, Törökország, Japán, Chile és Mexikó. A kirándulás végeztével a Vibrant Vegan a gyűjtött tapasztalatok alapján új receptekkel szeretne előállni.

Az állást nem kaphatja meg akárki, komoly feltételeknek kell megfelelni. Legalább hároméves séftapasztalat szükségeltetik, illetve előny, ha valamilyen élelmiszer-tudományi felsőfokú végzettséggel rendelkezik a jelölt. Akik átmentek az előzetes szűrésen, azok szigorú elbeszélgetéseknek nézhetnek elébe, valamint minden jelentkezőnek utánanéznek, ahol csak tudnak, többek között a közösségi felületeken. A döntősök szájpadlásvizsgálaton is átesnek annak érdekében, hogy a legkifinomultabb ízlelésű jelentkező nyerhesse el az állást.