A közép-lengyelországi Mszczonówban épülő medence kielégíti az extrém merülésre vágyók igényeit, : a 45 méter mély medence megtöltéséhez több mint 8 ezer köbméter vízre van szükség.

A DeepSpot elnevezésű komplexumban a medence mellett hotel, étterem és konferenciaközpont is épül, a legjobb pedig, hogy nincs szükség búvárengedélyre, speciális belépőre, a különleges medence a nagyközönség minden tagja előtt nyitva  áll majd.

Természetesen ennek ellenére az elsődleges célközönsége a búvárok és a tengerészetnél szolgálók lesznek.

Közzétette: Deepspot – 2018. június 22., péntek

“A DeepSpot a legjobb megoldás azon búvárok számára, akik fejleszteni akarják képességeiket, biztonságos, kényelmes, stabil környezet a búvárkodás gyakorlására. Egyáltalán nem befolyásolja a kinti időjárás, az év minden napján nyitva áll majd” – mondta Bartek Wiecek, a beruházás illetékese.

Negyvenöt méteres mélységével a DeepSpot csaknem 5 méterrel körözi le a jelenlegi csúcstartót, az észak-olaszországi Montegrotto Termében lévő Y-40 The Deep Joy nevű medencét. A DeepSpot egyik különlegessége a medencén belüli víz alatti alagút lesz, amelyből “szárazon” lehet megfigyelni a búvárokat.

45 méter mély lesz a világ legmélyebb medencéje, ami ráadásul nincs is messze 1