Az oregoni férfi, Timothy Leatherman egy európai út során jött rá arra, hogy készítenie kell egy olyan szerszámot, ami beépített fogót is tartalmaz. Az ötlet persze nem hirtelen pattant ki a fejéből. Egy autós kiránduláson vett részt, amikor a Fiat 600-asa leállt alatta.

Innen indult hódító útjára a férfi cége által gyártott eszköz, immár 35 éve. Ennyi idő épp elegendő volt ahhoz, hogy számtalanszor újítson a Leatherman Tool Group, és elkészüljön a legújabb, FREE névre hallgató multiszerszám.

Ezt a bicskát még MacGyver is megirigyelné 1

Az eszköz, amellett, hogy modern köntösbe bújt, tudásában is tud újat mutatni. Az új terméken minden funkció elérhető kívülről, nem kell felesleges dolgokat kinyitni hozzá. A kinyitás módja is megváltozik, ugyanis a fejlesztők eltűntették a körömvájatokat. A szerszám súrlódásmentes kinyitását és összecsukását különböző mágnesek és rugók igyekeznek csillapítani.

Ezt a bicskát még MacGyver is megirigyelné 2

Ahogy az ilyen termékeknél szokás, ez sem lesz olcsó. Az áprilisban debütáló szerszámból több változat is készül, a legolcsóbb már 11 ezer forintnak megfelelő dollárért megvásárolható online, de a legdrágább darabok akár 40 ezer forintba is kerülhetnek.

Ezt a bicskát még MacGyver is megirigyelné 3

A háromféle verzióból a középső lesz a legolcsóbb, míg a bal oldali a legdrágább