Miután elvetették a függőleges fel- és leszállásra is képes repülő autójuk ötletét, a Jetpack Aviation új projektbe kezdett, ennek eredménye a Speeder. A repülő motorhoz hasonlító szerkezetre a cég már előrendeléseket is felvesz.

A hátizsákként felvehető sugárhajtású rakétákat gyártó cég repülő motorja a tervek szerint 240 km/h-s óránkénti sebességre is képes lehet akár 4500 méteres magasságban is. A száguldozás azonban nem fog sokáig tartani, ugyanis csak húsz percig bírja szusszal a Speeder.

A hírek szerint a jármű önmagát egyensúlyozva képes a levegőben maradni, így a sofőrnek ezzel nem kell törődnie manőverezés közben. A motor kerozinnal, gázolajjal vagy speciális jetüzemanyaggal működik, az ára 380 ezer dollár (107 millió forint). A motor a repülőkhöz hasonlóan rendelkezik beépített rádióval, melyen keresztül a többi légi járművel, illetve a földi irányítással is tarthatja a kapcsolatot.

Egyenesen a jövőből érkezett ez a repülő jármű 1

Az első húsz darab járművet bárki megvásárolhatja, akinek van rá pénze, és elrepülgetne szabadidejében, a későbbiekben azonban a cég a hadsereget szolgálná ki gépeivel.

Ha valóban működni fog, tényleg menő gép lesz. Talán még Darth Maul is megfontolja, hogy lecserélje FC-20-asát.