1969-ben mutatta be a Heuer az azóta legendává vált óráját, a Monacót (a TAG akkor még nem szerepelt a cég nevében). A Monaco megosztotta a közönséget akkoriban formabontónak számító négyszögletű kialakításával, valamint a metálkékben pompázó számlapjával.

A Monaco igazi úttörő volt a maga idejében. Ez volt az első automata kronográf funkciós karóra a világon. A technológiát annak idején három márka, a Heuer, a Breitling és a Hamilton dolgozta ki közösen.

50 éves az ikonikus kronográf, amit Steve McQueen tett halhatatlanná 1

Kattints a képre a galéria megnyitásához!

Miután megjelent a kronográf, a svájci cég komoly marketingkampányba kezdett. Célpontnak a világ versenypályáit választották, már a Monaco névvel is erre utaltak. Az órát azonban igazán ismertté Steve McQueen tette a Le Mans című filmmel, állandóan egy Monacóval a jobb csuklóján jelent meg.

Az elmúlt ötven évben számtalanszor újragondolta a TAG Heuer a modellt, de az alapokhoz mindig ragaszkodtak. A legújabb, 2015-ben megjelent variánst újonnan több mint 1,6 millió forintért lehet megvásárolni. A Monaco elmúlt fél évszázados történetének bemutatására egy egész könyvet szentel a svájci gyártó Paradoxical Superstar címmel. A kiadványban eddig soha nem látott részletek derülnek ki többek között az óra gyártásával kapcsolatban, melyhez az előszót nem más, mint II. Albert monacói herceg írta.