A brazil vándorpók a világ egyik legmérgezőbb nyolclábúja. Egy embert is képes leteríteni ez az igen méretes, akár 15 centis lábakat növesztő állat. Ez az ízeltlábú lehet most a mentsvára az impotenciával küzdő férfiaknak brazil kutatók szerint.

A pók mérgéről köztudott, hogy akár négy órás erekciót is okozhat a férfiaknál, ha az a szervezetbe kerül. Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy ez az idő nem telik kellemesen az érintetteknek, ugyanis mind meghaltak a mérgezéstől. A kutatók szerint olyan anyag van a méregben, ami még a Viagránál is hatékonyabb.

A tudósok mesterségesen előállították a méreg finomított formáját, melyeket rágcsálóknak adtak be. A kísérletek jól sikerültek, a rágcsálók túlélték a kezelést és odalent is hosszan tartott a merevség, a bizonyítottan impotens egerek és patkányok péniszén nagyjából egy órán át látszott a hatás.

A kutatás szerint a gél formában előállított anyag hatásai felülmúlják a Viagráét, valamint az első eredmények szerint nincs mellékhatása, és nem jár fájdalommal. A gél hamarosan bejegyzésre kerülhet hivatalos gyógyszerként, ígéretes kezelési lehetőséget adva impotenciával küzdő férfiak millióinak.