A 31 éves holland programozó, Marc Köhlbrugge gondolt egyet, és számos projektje mellett egy új dologba is belevágta a fejszéjét. Elindította az Expensive Chat, magyarra fordítva Drága Chat nevű szolgáltatást. Az oldal tulajdonképpen egy nagy chatszoba, egy csavarral. Minden egyes karakter egy centbe kerül, így azok, akik sokat írnak, hamar lemeríthetik az egyenlegüket.

Az oldal még csak néhány napja üzemel, de már több mint 270 dollárt (75 ezer forintot) pötyögtek az emberek. Az oldalon található egy toplista is, ahol a legtöbbet költő felhasználók is szerepelnek, a jelenlegi éllovas 33 dollárnyi karakterfolyamot írt az oldalra.

Az eddigiek során leginkább szöveges hirdetések futottak az oldalon, valamint számos fejlesztő gratulált Marcnak a remek ötlethez. A fejlesztő egy szociális kísérletként tekint az oldalra. Az ingyenes chatszobákban gyakran káosz dúl, ezzel szemben az oldalon mindenki jól meggondolja, mit írjon, hiszen mégis csak a saját pénzükről van szó.

Marc még lát potenciált az oldalban. Korábbi beszélgetésekben utalt arra, hogy hamarosan akár képeket is lehet közzétenni plusz pénzért, de egyéb szolgáltatások elindítása is lehetséges. „Például dumálj Kanye Westtel, 10 dollárért üzenetenként. A pénz jótékony célokra menne” – mondta.

Ez a cikk 13,16 dollárba került volna a chatszobában.