Ígéretes meccsnek ígérkezett a szerda esti spanyol kupa elődöntőjének visszavágója, ugyanis a két gigacsapat, a Real Madrid és a Barcelona közül csak az egyik juthatott tovább a Király-kupa döntőjébe. Az izgalmi faktort az is fokozta, hogy az első meccsen a Barcelona otthon 1-1-es döntetlent volt képes kiharcolni az egyébként jobban futballozó madridi csapattal, így a döntés a visszavágóra maradt.

A lélektani előny a hazai pályán játszó királyi gárdánál volt, ugyanis nekik akár egy gól nélküli döntetlen is elég lett volna a fináléba jutáshoz, ám már a meccs kezdetétől látszott a játékukon, hogy ők nyerni akarnak. A csapat hajtott, az ígéretes brazil tinédzser, Vinícius Júnior vezetésével, aki átvette a támadójáték irányítását a francia Karim Benzemától.

A brazil jól játszott, számos gólhelyzetet kialakítva az első félidőben, azonban ez nem volt elég, hogy a Real Madrid megszerezze a vezetést, köszönhetően a gránátvörös-kékek kapusának, a pazarul védő Marc-André ter Stegennek. A 18 éves Vinícius jó játéka kellett ahhoz, hogy az első félidő valóban élvezetes legyen, a néha-néha meg-megvillanó Benzemán kívül egyik csapat sem erőltette meg magát a pályán, a Barcelona még kapura lövésig sem jutott az első játékrészben.

Önmagát verte meg a Real Madrid a Barcelona ellen 1

Vinícius Júnior

A gól nélküli első félidő után még mindig úgy tűnt, hogy a Real Madrid jobb esélyekkel várhatja a második játékrészt is. Benzema nem sokkal a sípszó után már ter Stegen kapuját veszélyeztette fejjel, sikertelenül. Valószínűleg ekkor kapcsolhattak a Barcelona játékosai, hogy meccs van, és léptek eggyel nagyobb sebességi fokozatba. Ez különösen igaz volt Luis Suárezre és Ousmane Dembélére, a vendégek két támadójára. Benzema fejelési kísérletére ugyanis azonnal jött a válasz a túloldalon, Dembélé előkészítését Suárez védhetetlenül vágta be Keylor Navas kapujába az 50. percben. A korábban kimaradt Vinícius-helyzetek ekkor fájtak igazán.

Ekkor valami eltört a királyi gárdánál. Noha még láthattunk az előrekeveredett balbekktől, Sergio Reguilontól egy olyan fejelést, melyet ter Stegen csak hatalmas vetődés árán volt képes megállítani, innentől hengerelt a Barcelona. A 69. percben Dembélé újabb előkészítése már gólra volt ítélve ismét Suárez által, de ekkor közbelépett a madridi védő Raphaël Varane, aki betolta a labdát Navas kapujába.

Önmagát verte meg a Real Madrid a Barcelona ellen 2

Luis Suárez öröme első gólja után

Nem kellett sokat várni a meccs utolsó góljára. Suárez ezúttal egyedül rohamozta a hazaiak kapuját, de Casemiro csúnyán odalépett az uruguayinak, és a bíró a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt ezek után könnyedén emelte be a kapuba a sértett, kialakítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

Nem igazán villogott a vendégek sztárja, Lionel Messi. A Barcelona argentinja az első félidőben igyekezett vinni előre csapatát, ám társai nem igazán szolgálták őt ki jó passzokkal, így beleszürkült a mezőnybe, míg a későbbiek során Suárez és Dembélé teljesítménye mellett elhomályosodott teljesítménye a madridi védők tengerében.

A meccs összefoglalója: