A rajongók lázban égbe várakoznak, és készek minden pénzüket a mozipénztárnál elkölteni, a Disney és a Marvel vezetői pedig előre dörzsölik a tenyerüket. Az idei fő mozijukkal iszonyat nagyot kaszálhatnak majd, az Exhibitor Relations előrejelzése szerint a nyitóhéten meglehet a 282 millió dollár csak az Egyesült Államokban. Ez forintban még szédítőbben hangzik, napi árfolyamon 78,2 milliárd forint. Plusz az apró.

Ezzel megelőzheti a Végtelen háborút, ami 258 milliós nyitóhetet hozott össze, és ezzel csúcstartó.

A Marvel egy pénzgyár

Az előző rész, a Bosszúállók:Végtelen háború világszerte 2,048 milliárd dolláros bevételt ért el, ezzel 2018-ban a legmagasabb bruttó bevételt hozó film lett, valamint a filmtörténetben az első olyan film, amely rövid idő alatt elérte az 1 milliárdot, valamint a negyedik olyan film, ami átlépte a 2 milliárdot. A nyitóhétvégén 641 millió dollárt gyűjtött össze világszerte és külön 258 millió dollárt az Egyesült Államokban és Kanadában, ezzel megdöntve a Halálos iramban 8. (542 millió dollár) és a Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő (248 millió dollár) legmagasabb bruttó megnyitási rekordját.

A Marvel-moziuniverzum mind kritikailag, mind pénzügyileg sikeres. 17,5 milliárd dolláros összbevételével minden idők legtöbb pénzt kereső mozis filmcsaládja.

A Bloomberg szakértői szerint csak a film hossza lehet akadálya a rekorddöntésnek, mivel szinte biztos a háromórás vetítési hossz. Egy hét pedig még mindig 168 órából áll, tehát a hosszabb filmet kevesebb alkalommal tudják leadni a mozik, ha igazán kapzsi lenne a Disney, megvághatná két órában, és még több zöldhasút tömhetnének a virtuális pénzeszsákjaikba.