Az okostelefonok egyik sarkalatos pontja az üzemidő. Intenzív használat esetén már pár óra után kereshetjük elő a töltőt, de még azok is, akik kevésbé használják telefonjaikat, akár naponta tölthetik újra készülékeiket.

Erre kínál most radikális megoldást az elemeiről ismert Energizer. A cég a francia Avenir Telecommal együttműködve megalkotta az Energizer Power Max P18K Pop nevű telefont, mely óriási, 18 ezer mAh-s akkumulátorával rendkívül hosszú üzemidőt kínál leendő vásárlóinak.

Akár 50 napig is bírja töltés nélkül ez a mobil 1
Akár 50 napig is bírja töltés nélkül ez a mobil 2

Akár 50 napig is bírja töltés nélkül ez a mobil

Akár 50 napig is bírja töltés nélkül ez a mobil

Akár 50 napig is bírja töltés nélkül ez a mobil 12
Akár 50 napig is bírja töltés nélkül ez a mobil 13
Akár 50 napig is bírja töltés nélkül ez a mobil 14
Akár 50 napig is bírja töltés nélkül ez a mobil 15
Akár 50 napig is bírja töltés nélkül ez a mobil 16
Akár 50 napig is bírja töltés nélkül ez a mobil 17
Akár 50 napig is bírja töltés nélkül ez a mobil 18
Akár 50 napig is bírja töltés nélkül ez a mobil 19
Akár 50 napig is bírja töltés nélkül ez a mobil 20
Fotó megosztása:

Az első hírek szerint a közel félkilós, majdnem két centi vastag téglával egyhuzamban 50 órányi videót nézhetünk meg, vagy éppen 100 óra zenét. Ha csak készenléti állapotban tartjuk, akkor elképesztő, de 50 napra is feltornázható az üzemidő. Az átlagos használati szokások mellett egy hétig nem kell tölteni a telefont.

A telefon nemcsak egy képernyővel felszerelt akkumulátor, tudás is rejtőzik mögötte. A mobil 128 GB tárhellyel rendelkezik, és komolyabb műveletekbe is belekezdhetünk a 6 GB RAM-nak és a Helio P70-es chipsetnek köszönhetően. Lemerülésekor az akkumulátor 8 óra alatt tölt fel, ami egy ekkora rendszernél szép teljesítmény.

A várhatóan júniustól megvásárolható készülék 190 ezer forintnak megfelelő összegbe fog kerülni a külföldi piacon, magyarországi megjelenéséről egyelőre nincs hír.