A híres fegyvergyártóról elnevezett Kalasnyikov-konszern, mely az orosz hadsereg elsődleges beszállítója, új termékkel állt elő nemrégiben. Az oroszok ugyanis kifejlesztettek egy harci drónt, mely orrában egy kis robbanótöltetet szállít. Amikor az eszköz eléri az előre kijelölt célt, zuhanórepülésbe kezd, majd önmagával együtt felrobbantja azt.

A KUB-BLA névre hallgató drón kicselezi a hagyományos légvédelmi rendszereket, ugyanis radarszint alatt közelíti meg a célpontot. A 119 cm széles, 94 cm hosszú és 16,5 cm vastag szerkezet csúcssebessége 130 km/h. A drón maximum fél órát képes a levegőben tölteni, ennyi idő alatt kell az elpusztítandó célponthoz érnie.

A célpont kétféleképpen is megadható a KUB-BLA számára. A tulajdonos koordinátákkal, illetve egy hasonló objektum képének segítségével is meghatározhatja a megsemmisítendő ellenséget. Az utóbbi időben ezek a rendszerek egyre inkább elterjedőben vannak a hadiiparban.

Az utóbbi években számos újdonsággal állt elő a Kalasnyikov, különféle kézi-, illetve mesterlövészpuskákkal, de egy elektromos autóval is előálltak nemrégiben.