Utazás közben gyakran megesik, hogy elfeledkezünk étkezésről. Nincs idő enni, mert lekésem a gépet, otthon maradt a reggelim stb. Mit szoktunk ilyenkor választani? Ilyenkor jönnek a „beugrom a kisboltba egy péksüteményért” típusú válaszok, majd a bűntudat a diéta megszegése miatt.

Ilyenkor jól jöhet, ha van az autóban, vagy a csomagunkban néhány olyan étel, mely elveszi valamennyire az éhségérzetünket, és emellett egészségesek és tartalmazzák azokat az anyagokat, melyekre a szervezetnek szüksége van.

Alma

5 étel, amit következmények nélkül ehetsz utazás közben 1

Az alma egy remek utazós étel. Jól bírja a szállítást, hosszabb ideig eláll, és 1-2 elfogyasztása után hosszabb időre is eltűnik az éhségérzet. Út közben marad idő kitalálni, mit együnk a továbbiakban, tudva, hogy a gyümölcs teli van ásványi anyagokkal, C-vitaminnal és rostokkal.

Pisztácia

5 étel, amit következmények nélkül ehetsz utazás közben 2

Kis helyen is elfér a pisztácia, mely kiváló fehérje- és rostforrás utazás közben, ha leküzdjük a kemény héjat. Aki esetleg hosszabb útra megy, az a magvak törögetésével még le is tudja kötni magát.

Főtt tojás

5 étel, amit következmények nélkül ehetsz utazás közben 3

Egy ételesben tökéletesen elférnek a megtisztított, keményre főzött tojások. Az egyik legjobb fehérjeforrás a fehérje, nem véletlenül fogyasztják a testépítők is, miközben a sárgája ómega -3 zsírsavakat tartalmaz, mely az agy és az idegrendszer megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen.

Aszalt szilva

5 étel, amit következmények nélkül ehetsz utazás közben 4

Az aszalt szilva rengeteg ásványi anyagot tartalmaz. Az egyik legjobb utazós kaja, ami létezik, szinte mindenhol kapható, és még a csomagolással sem kell bajlódnunk.

Hal

5 étel, amit következmények nélkül ehetsz utazás közben 5

A halak, csakúgy, mint a főtt tojás, gazdagok ómega-3 zsírsavakban és fehérjében. Konzerv formájában praktikus utazós étel lehet a tonhal, ám ha nem tudjuk kibontani, esetleg nem engednek vele át a reptéren, akkor más utakon kell járni. Szerencsére manapság már kaphatóak vákuumcsomagolt verziók is például lazacból. Ilyen esetben azért ne tartogassuk sokáig, ezek az ételek a legtöbbször hűtést igényelnek, ha nem fogyasztjuk el őket.